7 anledningar till att fiber är det smartaste valet


Regeringens mål är att 90 procent av alla svenska hushåll och företag ska ha tillgång till bredband med minst 100 Mbit/s senast år 2020. På Halmstads stadsnät är målet fem procent högre. Här guidar vi dig genom fördelarna som kommer med en fiberuppkoppling via Halmstads stadsnät.
Det är tryggt – Som kund hos ett kommunalt bolag kan du alltid känna dig trygg. Vi prioriterar ett hållbart samhälle och en framtidssäker lösning. Det är viktigt att kunna vara uppkopplad på ett stabilt och framtidssäkert nät när samhället blir att mer digitaliserat.
Det är samhällsnytta – Den digitala fiberinfrastrukturen kommer i framtiden att vara basen för alla samhällstjänster så som skola, vård och omsorg. Vi ser framtida möjligheter som underlättar för både privatpersonen, företaget och den offentliga verksamheten.
Vi är det säkra alternativet – Om något skulle hända har vi en egen beredskapsorganisation 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan. Fiber är lika mycket en samhällsnytta som vägar, vatten och avlopp och därför är beredskapen hög.
Det är öppet – Vi är ett öppet stadsnät, vilket betyder att du som kund har många olika tjänsteleverantörer och tjänster så som internet, tv och telefoni att välja mellan när du blivit kund hos oss. I ett öppet nät konkurrerar tjänsteleverantörer på lika villkor, vilket gynnar dig som slutkund.
Det är prisvärt – Med fri konkurrens sjunker också slutpriset för slutkunderna. Halmstads stadsnät har dessutom ett av Sveriges största utbud av tjänsteleverantörer, både lokala och nationella. Vi skapar en marknad för lokala tjänsteleverantörer där de kan konkurrera och verka på samma villkor som nationella leverantörer.
Vi värnar om det lokala – Eftersom vi själva bor här och är en del av kommunen är det en säkerhet och garanti för att vi gör ett bra jobb. Vi bor i de områden där vi bygger. För oss är det också viktigt att skapa förutsättningar för det lokala näringslivet. Halmstads stadsnät har ett kontor där du kan träffa personalen och en kundservice som svarar snabbt via mail och telefon.
Vi följer och driver utvecklingen – Med målet att 95 procent av alla hushåll och företag i Halmstads kommun ska ha möjlighet att koppla upp sig med minst 100 Mb/s senast 2020 gäller det att vara i framkanten när det kommer till den tekniska utvecklingen.